Reactie

Besef bij Wellenreuther na cruciale redding: 'Anders hadden ze misschien gewonnen'

Besef bij Wellenreuther na cruciale redding: 'Anders hadden ze misschien gewonnen'

20-03-2023 13:48
1

Timon Wellenreuther was zondagmiddag met een onwaarschijnlijk knappe redding van levensbelang voor Feyenoord. De Duitse doelman keerde in de Klassieker tegen Ajax een vrijwel zekere treffer van Mohammed Kudus, waarna Lutsharel Geertruida even later de winnende binnenkopte. Een dag later beseft hij dat zijn reflexen er mede voor hebben gezorgd dat de ploeg nu als koploper zes punten los staat.

"Ik probeerde mijn doel klein te maken en gaf alles om die bal te redden", aldus Wellenreuther bij RTV Rijnmond. "Ik kreeg mijn vingers erachter, anders hadden zij misschien gewonnen."

Hij neemt het stokje onder de lat tijdelijk over van de geblesseerde Justin Bijlow en doet dat vooralsnog zeer verdienstelijk. "Daar trainde ik elke dag voor. Nu ben ik blij dat ik het team kan helpen", zo vertelt de doelman, die zeer onder de indruk was van het grootse ontvangst dat de spelers bij terugkomst op Varkenoord kregen van de supporters. "We kwamen hier en zagen de fans, dat was geweldig. Iedereen in de bus was hyped, het gaf een speciaal gevoel."

@voetbalnieuwsvn Feyenoord-fans gaan LOS na overwinning op Ajax!👀⚪️🔴⚫️ #feyenoord #ajax #fy #vj #voetbal #voetbalnieuws #klassieker #bus #rotterdam ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!