Nieuws

Update: Sevilla neemt afscheid van trainer Sampaoli na teleurstellend seizoen

Update: Sevilla neemt afscheid van trainer Sampaoli na teleurstellend seizoen

21-03-2023 10:41 Laatste update: 11:03

Jorge Sampaoli staat een halfjaar na zijn aanstelling alweer op het punt om ontslagen te worden als trainer van Sevilla. Dat melden diverse Spaanse media maandagmiddag. De uren van de Argentijn lijken geteld na de nederlaag tegen degradatieconcurrent Getafe (2-0).

Het is eigenlijk het gehele seizoen al kommer en kwel in Estadio Rámon Sánchez Pizjuán, waar het lijkt alsof er alleen in Europa kan worden gepresteerd. De ploeg staat op de veertiende plek in de competitie, maar het gat met de rechtstreekse degradatieplekken bedraagt slechts twee punten. Tegelijkertijd staat Sevilla, dat een maandje gelden PSV nog uitschakelde, wel in de kwartfinales van de Europa League. Op 13 en 20 april wacht een tweeluik met Manchester United.

Desondanks zou Sampaoli de leiding in de kleedkamer zijn kwijtgeraakt door zijn veelal onnavolgbare speelwijze, die niet past bij de spelersgroep. Ook zou hij regelmatig in de clinch liggen het clubbestuur, dat nu haar conclusies lijkt te gaan trekken. Daarvoor moeten ze wel een vrij forse afkoopsom van maar liefst tien miljoen euro betalen.

José Bordalás is de meest in het oog springende kandidaat om Sampaoli op korte termijn op te volgen als trainer van Sevilla. Eerder ontsloegen de Zuid-Spanjaarden Julen Lopetegui al, waardoor Bordalás, oud-trainer van Getafe van Valencia, de derde trainer dit seizoen voor Karim Rekik, Nemanja Gudelj en Lucas Ocampos kan worden.

Update: Sevilla FC heeft dinsdag bevestigd afscheid te nemen van Jorge Sampaoli. De Argentijn begon in oktober 2022 aan zijn tweede periode bij de Spaanse club en zou vermoedelijk tot 2024 als trainer actief zijn bij de club. Sevilla staat dit seizoen op een teleurstellende veertiende plek in de Primera División. Jose Luis Mendilibar neemt de taken tijdelijk over. José Bordalás wordt gezien als de topkandidaat voor de vacature.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!