Nieuws

Willems en FC Groningen doen aangifte tegen supporter die klap uitdeelde in derby

Willems en FC Groningen doen aangifte tegen supporter die klap uitdeelde in derby

20-03-2023 13:21

Jetro Willems en FC Groningen hebben maandag aangifte gedaan bij de politie. De linksback kreeg afgelopen zondag in de Derby van het Noorden (0-2 verlies) een knap in zijn gezicht van een supporter.

Er waren nog tien minuten te spelen in de Euroborg, toen er onrust ontstond bij de fanatieke aanhang van de thuisploeg. Ze waren overduidelijk ontevreden over het spel van hun ploeg, dat al vrijwel het gehele seizoen tegen degradatie vecht. Willems ging er samen met een aantal medespelers op af om de boel te sussen, maar dat werd hem door één supporter niet in dank afgenomen. De, zoals inmiddels bekend is, minderjarige jongen, stormde naar voren en de 22-voudig Oranje-international een klap.

Na de wedstrijd werd hij aangehouden, samen met een andere persoon. Beiden worden verdacht van mishandeling. Spelersvakbond VVCS heeft op social media gereageerd op het voorval en richt zich naar de KNVB om voor een veiligere werkomgeving voor spelers te zorgen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!