Nieuws

Van de Looi roept vier vervangers op voor Jong Oranje, Van Hooijdonk toch erbij

Van de Looi roept vier vervangers op voor Jong Oranje, Van Hooijdonk toch erbij

20-03-2023 13:13

Bondscoach Erwin van de Looi heeft vier vervangers opgeroepen voor Jong Oranje. Million Manhoef (Vitesse), Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen), Shurandy Sambo (Sparta Rotterdam) en Anass Salah-Eddine (FC Twente) krijgen de kans. Dat maakt hij maandagmiddag bekend bij ESPN.

Manhoef en Van Hooijdonk zaten begin deze maand al bij de voorselectie, maar voor Sambo en Salah-Eddine geldt dat niet. Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Sven Mijnans (AZ), Devyne Rensch (Ajax) en Denso Kasius (Rapid Wien) ontbreken allemaal met blessures.

"We hadden heel veel spelers kunnen oproepen, want we hebben er ook veel in beeld", aldus Van de Looi. "Manhoef maakte weer indruk bij Vitesse de laatste weken. Van Hooijdonk had gisteren (zondag, red.) ook een mooie beurt met twee goals, maar is ook al langer goed bezig. Salah-Eddine is ook een jongen die al langer in beeld is en die mag zich nu ook lekker in de kijker gaan spelen. We kijken ernaar uit om met die jongens aan de slag te gaan en te zien hoe ze passen tussen de rest."

Jong Oranje gaat in maart op trainingskamp in Spanje en speelt twee oefenwedstrijden; op zaterdag 25 maart tegen Noorwegen en maandag 27 maart tegen de leeftijdsgenoten uit Tsjechië. Beide wedstrijden worden gespeeld in San Pedro del Pinatar, vlakbij Murcia.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!