Breaking news

Het OM heeft 3,5 jaar cel geëist tegen Rai Vloet na dodelijk verkeersongeval

Het OM heeft 3,5 jaar cel geëist tegen Rai Vloet na dodelijk verkeersongeval

20-03-2023 12:01 Laatste update: 12:17

Het Openbaar Ministerie heeft drieënhalf jaar cel geëist tegen Rai Vloet. De voormalig speler van Heracles Almelo veroorzaakte eind 2021 een verkeersongeval, waarbij de vierjarige Gio om het leven kwam.

Dat melden diverse media in Nederland. Volgens de officier van justitie zou Vloet zich schuldig hebben gemaakt aan ‘roekeloos rijden’ met ‘absurde snelheid’. Na het ongeval zou Vloet ‘met bloeddoorlopen ogen en ruikend naar alcohol’ zijn aangetroffen. De voormalig speler van NAC, Excelsior, Jong PSV en Heracles zou met 203 kilometer per uur hebben gereden, plankgas hebben gegeven, niet hebben geremd en geen poging hebben ondernomen om weg te sturen.

"Verdachte heeft er vlak na het ongeluk alles aan gedaan om onder zijn straf uit te komen. Dat rekent het Openbaar Ministerie hem zwaar aan", klinkt het uit de mond van de officier van justitie. Vloet zelf geeft aan dat hij bezig was met de cruisecontrol toen hij het ongeluk veroorzaakte. Ook geeft hij aan te hebben gedronken. "Ik weet dat ik twee, drie glazen sterke drank op had", klinkt het.

In de tijd van het ongeluk stond Vloet onder contract bij Heracles. Daar werd hij kort na het incident nog opgesteld, maar dat werd niet in dank afgenomen door de fans van de Heraclieden. Inmiddels speelt Vloet in Rusland, bij FK Ural.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!