Reactie

Teleurstelling bij Oranje-afvaller: 'Zet me dan niet in de voorselectie'

Teleurstelling bij Oranje-afvaller: 'Zet me dan niet in de voorselectie'

20 maart - 11:14

Kenny Tete is teleurgesteld in de keuze van bondscoach Ronald Koeman. De rechtsback hoopte 'stiekem' op een uitnodiging voor de definitieve selectie van Oranje, maar die kreeg hij niet.

Tete was één van de 37 namen die werd opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Het was de eerste keer in twee jaar dat zijn naam weer aan Oranje werd verbonden. Daar blijft het voor nu ook bij, aangezien Koeman geen plek in de definitieve selectie voor de rechtsback van Fulham heeft.  

"Ik was zeker teleurgesteld. Ik heb er twee jaar niet bijgezeten, en dan hoop je toch stiekem dat dat deze keer wel zo is", begon Tete in gesprek met Ziggo Sport na de bittere verliespartij van Fulham in de FA Cup tegen Manchester United (3-1). "Het voelt, grof gezegd, alsof er een beetje met je balletjes wordt gespeeld aan einde van de rit. Het is jammer. Maar ik moet door. Ik kan niets meer doen. Ik weet wat ik kan. Blijkbaar was het niet genoeg. Maar dan kun je me net zo goed niet in de voorselectie zetten."

Een blik op de selectie verraadt dat Koeman momenteel de voorkeur geeft aan twee andere rechtsbacks. Denzel Dumfries en de debuterende Lutsharel Geertruida krijgen de voorkeur boven Tete.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s