Nieuws

Gimenez maakt denkfout na goal in de Klassieker: 'Dacht dat ze er voor mij zaten'

Gimenez maakt denkfout na goal in de Klassieker: 'Dacht dat ze er voor mij zaten'

20-03-2023 10:48

Santiago Gimenez waande zich na zijn openingstreffer tegen Ajax even in De Kuip, maar hij was toch echt in de Johan Cruijff Arena. De Mexicaan sprong over de reclameborden en wist niet hoe snel hij weer terug naar het veld moest keren toen hij de nodige objecten richting zijn hoofd zag vliegen.

Gimenez maakte na vijf minuten het doelpunt voor de F-Side, de harde kern van Ajax. "Ik heb nog nooit een Klassieker meegemaakt", begint Gimenez na afloop, opgetekend door De Telegraaf. De aandacht van de spits werd getrokken door een Mexicaanse vlag, maar die hing er natuurlijk niet voor hem maar voor de bij de tegenstander spelende landgenoten Edson Álvarez en Jorge Sanchez.

"Dom, ik dacht dat ze daar voor mij zaten”, vervolgt Gimenez, die al snel besefte dat hij een denkfout had gemaakt. “Maar binnen twee seconden had ik in de gaten dat er alleen maar Ajax-fans zaten en dat het een heel slecht idee was om die kant op te vliegen."

Gimenez kijkt in ieder geval terug op een ‘waanzinnige’ wedstrijd. "Echt, dit is zo verschrikkelijk cool om mee te maken. Ik ben van Mexico naar Nederland gekomen. Dit is een totaal andere plek in de wereld, maar ik vind het hier geweldig en de club is één grote familie. Iedereen vraagt nu of dit het hoogtepunt van het seizoen is, maar ik hoop dat ik dat over acht wedstrijden meemaak…", hint de spits op een Rotterdamse landstitel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!