Nieuws

'Geïrriteerde' Van der Vaart stellig na de Klassieker: 'Ajax wordt kampioen'

'Geïrriteerde' Van der Vaart stellig na de Klassieker: 'Ajax wordt kampioen'

20-03-2023 10:35
8

Rafael van der Vaart denkt ondanks de verloren Klassieker nog altijd dat Ajax kampioen van Nederland wordt. De analist was naar eigen zeggen 'geïrriteerd' na het verlies van de Amsterdammers.

Een week geleden deed Van der Vaart een voorspelling van de uitslag van de Klassieker bij Studio Voetbal. De voormalig Oranje-international stelde dat Ajax met 3-0 van Feyenoord zou winnen. Dat liep zondag duidelijk anders, aangezien de Rotterdammers en met een 2-3 zege vandoor gingen en daarmee een gat slaan van zes punten met de Amsterdammers.

Of het kampioenschap in het voordeel van Feyenoord is beslist? "Ajax wordt kampioen", begint een stellige Van der Vaart bij het tv-programma. “Alle spelers van Feyenoord zijn prima spelers, maar er zal er geen één bij Real Madrid, Barcelona of de grote clubs belanden. Dat denk ik echt”, klinkt het.  

De voormalig middenvelder van onder ander Real Madrid en Tottenham Hotspur is geïrriteerd door het verlies van Ajax. “Tuurlijk ben ik geïrriteerd! Als jij een paar jaar geleden bijna de finale van de Champions League speelt en je heb zoveel miljoenen op de bank en haalt spelers waarvan je zegt: jeetje mina hé! Als wij met zijn tweeën (Van der Vaart wijst naar Ibrahim Afellay, red.) het veld oplopen dan kunnen we nog naar de goede kleur spelen, maar dat kunnen ze niet meer. Daar zit mijn irritatie'', besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!