Reactie

Makkelie kan niet op begrip rekenen met uitleg: 'Het slaat helemaal nergens op'

Makkelie kan niet op begrip rekenen met uitleg: 'Het slaat helemaal nergens op'

20-03-2023 10:14

Danny Makkelie heeft verbazing gewekt met zijn uitspraken na de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (2-3). Kenneth Perez vindt de uitleg voor het niet geven van een tweede gele kaart voor Quilindschy Hartman 'nergens op slaan'.

Na afloop van de Klassieker gaf Makkelie tekst en uitleg voor het niet geven van de tweede gele kaart aan Hartman, die kort daarna in bescherming werd genomen door Arne Slot. "Ik ben ook een internationale scheidsrechter en ook dáár geef ik zo'n gele kaart niet. Dus ook vandaag niet", begon de scheidsrechter voor de camera’s van ESPN.

Perez vond de argumenten van Makkelie 'slap', klonk het bij Dit Was Het Weekend op ESPN. "Het slaat helemaal nergens op. Bij de eerste overtreding van Hartman geeft Makkelie wél geel. Die was bijna identiek. Dit is gewoon marchanderen en geen beslissing dúrven nemen."

"Deze verklaring is gewoon heel erg vergezocht", vervolgt de Deen, die Makkelie vaker een opvallende rol heeft zien hebben in topwedstrijden. "Hij mist drie rode kaarten, want Oussama Idrissi en Mohammed Kudus hadden er ook een moeten krijgen", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!