Opinie

Wieffer is 'met vlag en wimpel geslaagd': 'Zet hem maar naast Frenkie de Jong'

Wieffer is 'met vlag en wimpel geslaagd': 'Zet hem maar naast Frenkie de Jong'

20-03-2023 06:54
2

Daags na de gewonnen Klassieker (2-3) mag Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer zich voor het eerst gaan melden bij Oranje. De 23-jarige Tukker speelde de volledige negentig minuten tegen Ajax, en maakte daarin indruk op de analisten van NOS Studio Voetbal. Zo zou Pierre van Hooijdonk er niet over twijfelen om hem tegen Frankrijk meteen naast Frenkie de Jong op het middenveld te zetten.

"Hij is met vlag en wimpel geslaagd", aldus Van Hooijdonk. "Ik vond hem in het tweeluik met Shakhtar al heel erg goed. Hij speelde nu topwedstrijd uit de Nederlandse competitie. Als je dat zo doet zoals hij heeft gedaan, dan denk ik dat er geen twijfel meer over is."

Van Hooijdonk, die in 2002 de UEFA Cup won met Feyenoord, ziet Wieffer als maar completer worden. "Verdedigend, we hebben tackles van hem gezien. Maar met name ook in het positiespel. De juiste keuzes maken, en al gezien en gescand waar de bal naartoe moet. Daarmee zorg je voor rust in de ploeg en geef je je elftal elke keer weer de tijd om even te ademen. Hij was superbelangrijk voor dit Feyenoord."

Hij zou Wieffer zonder twijfel ook meteen opstellen in het Nederlands elftal, dat het komende vrijdag in het kader van de EK-kwalificatie in Parijs opneemt tegen Frankrijk. "Zet hem maar naast Frenkie de Jong. Deze jongen moest het laten zien tegen een Europese tegenstander en tegen de nummer twee van Nederland. Waarom zou hij niet naast De Jong kunnen spelen? Het is iets anders of Koeman dat ook echt gaat doen. Dat hij ervoor kiest om jongens naast elkaar te laten spelen die elkaar al wat langer kennen."

Rafael van der Vaart zou hem ook zeker speeltijd gunnen, maar nog niet meteen tegen Les Bleus. "Ik zou eerder met hem tegen Gibraltar beginnen. Ik vind het een goede speler, maar ik heb vandaag (zondag, red.) ook een paar momenten gezien waarop hij nét wat handelingssnelheid tekort komt voor het absolute topniveau."

Het Nederlands elftal komt maandag bij elkaar en speelt aanstaande vrijdag de eerste wedstrijd in de kwalificatiecampagne voor het EK van 2024 in Duitsland. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt tegen de Fransen. Op de maandag daarna is voetbaldwerg Gibraltar te gast in De Kuip, eveneens om 20.45 uur.

@voetbalnieuwsvn Feyenoord-fans gaan LOS na overwinning op Ajax!👀⚪️🔴⚫️ #feyenoord #ajax #fy #vj #voetbal #voetbalnieuws #klassieker #bus #rotterdam ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!