Barcelona heeft titel binnen handbereik: Kessié beslist Clásico in blessuretijd

19-03-2023 22:56 Laatste update: 23:17

Real Madrid heeft het gat met FC Barcelona niet weten te verkleinen. De Koninklijke kwam op voorsprong, maar zag de Catalanen langszij komen. De Clásico eindigde door een doelpunt in de blessuretijd in een 2-1 overwinning voor Barcelona.

Met Frenkie de Jong in de basis begon Barcelona aan de Clásico tegen Real Madrid. Vooral voor de Madrilenen stond er zondagavond veel op het spel, aangezien de Catalanen bij een overwinning weg zouden lopen naar twaalf punten. Een Madrileense overwinning zou betekenen dat het gat met Barça werd teruggebracht tot zes, waardoor de Spaanse titelstrijd nog altijd niet is beslist

Het was Barcelona dat in de openingsfase het betere van het spel had. Robert Lewandowski en de in vorm stekende Raphinha testten de vuisten van Thibaut Courtois, die zijn doel nog schoon wist te houden. Even later lag de bal er aan de andere kant in. Vinícius Júnior gaf een voorzet die zeer ongelukkig in eigen doel werd gewerkt door Ronald Araujo. Vlak voor de rust moest Courtois toch vissen. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van ras-Catalaan Sergi Roberto, die onberispelijk binnenschoot.

Na de thee was het Barcelona dat veelvuldig op zoek ging naar de voorsprong, maar telkens weer Courtois op zijn weg vond. Vlak voor tijd leek het de kant op te vallen van Real Madrid. De club uit de Spaanse hoofdstad bracht onder andere Marco Asensio in, die tot scoren wist te komen. Helaas voor de Spanjaard deed hij dit vanuit buitenspel positie. Vlak voor tijd viel het doelpunt dan toch aan de andere kant. Franck Kessié maakte zijn eerste doelpunt in de competitie, op een wel heel belangrijk moment. Het was de allesbeslissende treffer waarmee de einduitslag werd bepaald.