Opinie

Van Hanegem genoot van veelbesproken Kökçü-interview: 'Dat mag hij toch zeggen?'

Van Hanegem genoot van veelbesproken Kökçü-interview: 'Dat mag hij toch zeggen?'

19-03-2023 22:20

Willem van Hanegem genoot van Orkun Kökçü na afloop van de door Feyenoord gewonnen Klassieker. De Kromme bespreekt in zijn column voor het Algemeen Dagblad ook de mogelijke tweede gele kaart die Quilindschy Hartman had kunnen krijgen.

Kökçü liet zich na afloop even gaan voor de camera’s van ESPN. De aanvoerder bleek klaar te zijn met de 'praatjes' die Ajax voorafgaand aan het beladen duel de wereld in hielp.

'Ik genoot van Orkun Kökçü, die na afloop zijn hart liet spreken en zei dat hij zich had gestoord aan de praatjes in Amsterdam', begint Van Hanegem in het AD. De Kromme vindt dat de aanvoerder van Feyenoord gewoon zijn mening mag geven. 'Dat mag hij toch zeggen? Kijk, die grote bek hoort bij Ajax. En vaak maken ze het ook waar. Maar als dat niet zo is, dan mogen tegenstanders dat best zeggen.'

Ook Hartman was zondagmiddag onderwerp van gesprek. De verdediger kreeg al snel geel en had ook zijn tweede kunnen krijgen, maar daar wil Van Hanegem niets van weten. 'Ja, ik heb ze al voorbij zien komen, de mensen die jammerden dat Quilindschy Hartman eruit gestuurd had moeten worden. Er zijn inderdaad scheidsrechters die een tweede gele kaart geven voor een been even laten hangen. Maar als je gevoel hebt als scheidsrechter, stuur je iemand niet voor zoiets weg', aldus de oer-Feyenoorder, die nog even terugwijst naar een moment van afgelopen seizoen. 'Dezelfde Ajacieden die nu boos waren, hadden vorig seizoen mazzel toen Lisandro Martínez bijna het borstbeen van Cyriel Dessers brak. Dus niet te lang over zeuren, zou ik zeggen.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!