Nieuws

Opnieuw corona-uitbraak bij Eredivisieclub: PEC annuleert oefenduel

Opnieuw corona-uitbraak bij Eredivisieclub: PEC annuleert oefenduel

05-01-2022 14:06 Laatste update: 18:00

De oefenwedstrijd van PEC Zwolle tegen het Hannover 96 van Mark Diemers gaat niet door. De hekkensluiter van de Eredivisie heeft in navolging van diverse andere clubs uit Nederland te kampen met een corona-uitbraak.  

Aanvankelijk zou PEC donderdag naar Duitsland afreizen, maar de club heeft besloten van het duel af te zien. Op de clubsite wordt in een statement uitgelegd waarom de wedstrijd niet doorgaat. 'Vanwege de huidige situatie rondom het coronavirus blijft de ploeg uit voorzorg thuis.' 

De Blauwvingers melden dat in de afgelopen dagen meerdere spelers positief hebben getest op COVID-19. Welke spelers geveld zijn door het coronavirus maakt PEC niet bekend. De club gaat in Nederland verder met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.  

PEC Zwolle hervat de competitie volgende week vrijdag met een thuiswedstrijd tegen Willem II. De formatie van trainer Dick Schreuder bezet halverwege de Eredivisie de laatste plaats en kijkt tegen een achterstand van tien punten aan op de veilige vijftiende plek.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!