Ook AZ gaat de mist in: verpletterende openingsfase van Twente genoeg voor winst

19-03-2023 21:58
1

Ook AZ heeft punten laten liggen in de titelstrijd. De Alkmaarders hebben de topper met FC Twente verloren: 2-1.

Enkele dagen na de goede prestaties in de Conference League tegen SS Lazio moest AZ de oversteek maken naar Twente. De Alkmaarders bleken nog met hun hoofd bij afgelopen donderdag te zitten, aangezien de Tukkers al na ruim tien minuten op een 2-0 voorsprong kwamen. Het was twee keer Manfred Ugalde die het publiek in de Grolsch Veste op de banken kreeg. Na de voorsprong van Twente kwam AZ wat meer terug in de wedstrijd, maar het was opnieuw de club uit Enschede die gevaarlijk werd. Ugalde had de derde van de avond op zijn schoen, maar schoot over.

In en net na de rust greep Pascal Jansen in bij AZ en dat wierp zijn vruchten af. De Alkmaarders kwamen op 2-1 via Jesper Karlsson, die nu voor de derde wedstrijd op rij in de Eredivisie wist te scoren. Het was AZ dat op zoek ging naar de gelijkmaker, maar die kwam er uiteindelijk niet. Ook de indruk makende Mexx Meerdink kon het tij niet keren. De jonge aanvaller maakte zijn Eredivisiedebuut.

Door het verlies van AZ wordt er niet geprofiteerd van het puntverlies van Ajax en PSV. Daarmee is Feyenoord de grote winnaar van het weekend, aangezien de Rotterdammers op alle concurrenten zijn uitgelopen.