Reactie

Van Nistelrooij ziet PSV passieve tweede helft spelen: 'Is zeer teleurstellend'

Van Nistelrooij ziet PSV passieve tweede helft spelen: 'Is zeer teleurstellend'

19-03-2023 20:52

Ruud van Nistelrooij kijkt terug op een teleurstellende tweede helft van PSV tegen Vitesse. De Eindhovenaren speelden met 1-1 gelijk in Arnhem en profiteerden daarmee niet van het verlies van Ajax.

Na de vroege openingsgoal van Xavi Simons en een eerste helft met veel kansen van PSV was er in de tweede helft een heel ander spelbeeld. "We verzandden een beetje in rondspelen. Het werd een beetje passief door de voorsprong. Terwijl je dan gewoon moet doorpakken en juist meer moet bewegen, de bal sneller moet laten gaan en je moet indribbelen. Dat bleef allemaal uit", begon een teleurgestelde Van Nistelrooij in gesprek met ESPN.

"Vanuit het spel hebben we niets gecreëerd in de tweede helft en dat is zeer teleurstellend", vervolgt de oefenmeester, die wat anders van zijn ploeg verwacht. "De hele wedstrijd een hoog niveau halen, dat is waar we naartoe moeten. Dat lukt nu nog niet en dat is teleurstellend", besluit hij.

Door het gelijkspel in Arnhem is het gat met Feyenoord inmiddels opgelopen tot acht punten. Ajax is een stuk meer in zicht, aangezien de Amsterdammers twee punten meer hebben. AZ hijgt in de nek van PSV. De Alkmaarders spelen zondag nog tegen FC Twente.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!