Reactie

De Jong baalt van 'slordig' PSV: 'Was gewoon een kut bal, maar die moet er ook in'

De Jong baalt van 'slordig' PSV: 'Was gewoon een kut bal, maar die moet er ook in'

19-03-2023 19:22

Luuk de Jong kan het niet geloven dat PSV met 1-1 gelijk heeft gespeeld tegen Vitesse. De aanvoerder van de Eindhovenaren rekent het zijn ploeggenoten, maar ook zichzelf aan dat er geen drie punten zijn gepakt.

Al vroeg kwam PSV op voorsprong tegen Vitesse, door een goal van Xavi Simons. In de tweede helft gaven de Brabanders het helemaal weg. "We komen hier om te winnen. Als dat niet gebeurt, is dat verschrikkelijk", begint de aanvoerder bij ESPN. Slordigheid is er volgens hem debet aan. "Ze drukken door en we worden slordig. Dat was ook in de tweede helft zo. Daardoor komen we niet in ons ritme, moeten we veel op en neer rennen en word je ook vermoeid. Dan creëer je te weinig."

Het tegendoelpunt dat PSV om de oren kreeg was afkomstig uit een standaardsituatie. Uitgerekend Marco van Ginkel kopte een scherp aangesneden vrije trap door die via Ibrahim Sangaré achter Joël Drommel plofte. "Bij zo'n standaardsituatie moet je scherp zijn. Als die er dan toch in gaat, weet je dat het heel zwaar gaat worden”, vervolgt De Jong, die zelf ook tot scoren had kunnen komen. "Het was gewoon een kut bal, maar die moet er ook absoluut in", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!