Reactie

Blije Slot ziet Feyenoord ontsnappen tegen Ajax: 'Hij kan twee keer geel geven'

Blije Slot ziet Feyenoord ontsnappen tegen Ajax: 'Hij kan twee keer geel geven'

19 maart - 17:43
1

Ane Slot is een tevreden trainer na de door Feyenoord gewonnen Klassieker tegen Ajax. De oefenmeester uit Bergentheim zag zijn elftal met momenten spartelen, maar maakte een aantal keuzes die goed uitpakte.

De overwinning van Feyenoord was een terechte, stelt Slot na afloop tegenover ESPN. Met een 2-2 gelijkspel nam de oefenmeester dan ook niet per se genoeg. Dat leek wel zo, aangezien Orkun Kökcü vlak voor de winnende treffer op zijn dooie gemakje naar de cornervlag liep. Daar heeft Slot een verklaring voor. "Wat Carel Eiting een tijdje geleden zei is wel waar. Als je wat langer wacht met een vrije trap nemen, dan stijgt de spanning bij de tegenstander. Dat vond ik een hele wijze opmerking en dat heb ik ook tegen hem gezegd toen we tegen Volendam speelden."

Een ander opvallend moment is de vroege wissel van Quilindschy Hartman. De verdediger pakte al na zes minuten zijn eerste gele kaart en werd tegen zichzelf in bescherming genomen. "Hij maakte heel duidelijke overtredingen", zag Slot, die stelt dat zijn elftal goed weg kwam. "Wij komen wel goed weg, want hij kan twee keer geel geven. Iedereen snapt dat je dan niet meer lekker voetbalt na die tweede overtreding. Mohamed Kudus is zo ongelofelijk goed qua individuele klasse. Daar kan je niet tegen spelen na zo’n overtreding."

Met nog acht wedstrijden te spelen en een voorsprong van zes punten, kan Feyenoord de landstitel ruiken. Dat speelt echter nog niet bij Slot. "Ik liep niet in de polonaise mee, maar we zijn ontzettend blij. Wij doen mee voor het kampioenschap en we staan er fantastisch voor. Als we dit vol kunnen blijven houden en niemand geblesseerd raakt dan staan we er goed voor", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie