Heerenveen dankt Van Hooijdonk  en wint verhitte Derby van het Noorden

Heerenveen dankt Van Hooijdonk en wint verhitte Derby van het Noorden

19-03-2023 14:29

SC Heerenveen heeft de Deby van het Noorden naar zich toegetrokken. De Friezen wonnen met 0-2 van FC Groningen in een verhit duel, dat op het einde helemaal uit de hand liep.

De opvallendste afwezige was Jeffrey Bruma. De verdediger van Heerenveen was ziek en ontbrak bij de bezoekers. In de openingsfase was het Elvis Manu die voor de thuisploeg het dichts bij een openingstreffer was. De aanvaller startte een solo halverwege de helft van Heerenveen en schoot de bal uiteindelijk op de lat. Na iets minder dan een half uur was het echter Heerenveen-aanvaller Sydney van Hooijdonk die voor de openingstreffer tekende. De spits kreeg de bal uit een rebound voor de voeten en schoot binnen. Wat volgde was een matte fase in de wedstrijd zonder grote kansen. Tot ongenoegen van het publiek liet Groningen-doelman Michael Verrips enkele minuten later wederom een afstandsschot los waarna Van Hooijdonk de 0-2 kon binnentikken.

De tweede helft kende een tam begin. Na pas een kwartier spelen kwam de eerste kans op naam van Pelle van Amersfoort. De middenvelder werd weg gestuurd, maar stuitte voor hij bij de bal kon op doelman Verrips. Het opvallendste moment in de tweede helft vond plaats rond de 80e minuut. Nadat een supporter het veld op was gekomen werd de wedstrijd kort onderbroken om ongeregeldheden op de tribune te sussen. De gemoederen liepen echter zo hoog op dat de spelers zich er mee gingen bemoeien en er zelf een handgemeen ontstond tussen beide. Jetro Willems werd hier slachtoffer van en kreeg een flinke klap te verwerken. Hierna besloot scheidsrecht Serdar Gözübüyük de wedstrijd definitief te staken. Na een afkoelperiode werd er weer gevoetbald, maar gescoord werd er niet en dus wint Heerenveen met 0-2.