Nieuws

Fer diep onder de indruk van Feyenoord: 'Het is vooral aan de trainer te danken'

Fer diep onder de indruk van Feyenoord: 'Het is vooral aan de trainer te danken'

19 maart - 11:32 Laatste update: 11:35
1

Leroy Fer verwacht dat Feyenoord aan het eind van het seizoen met de schaal staat. De oud-speler van de Rotterdammers is onder de indruk van Arne Slot en ziet veel kwaliteit rondlopen bij de koploper van de Eredivisie.

Fer, tegenwoordig speler van Alanyaspor in Turkije, is niet verbaasd over de prestaties van Slot, die vlak voor zijn vertrek werd aangesteld. "Nee, ik ben niet verbaasd. Ik merkte gelijk dat Arne Slot een speciale trainer is", vertelt de middenvelder in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ajax bijvoorbeeld, kan veel spelers kopen met veel geld. Die luxe is bij Feyenoord minder, maar met de kwaliteit die ze binnenboord hebben gehaald in combinatie met de speelstijl van Slot, doen ze het uitstekend. Het is vooral aan de trainer te danken."

Feyenoord presteert dit seizoen uitstekend en kan zondagmiddag tegen Ajax een gigantische stap zetten richting de titel. Fer speelde zelf elf Klassiekers, waarvan hij er negen verloor. Vooral de laatste editie in 2021 doet hem pijn. "Ik miste een penalty. Het is dé wedstrijd in Nederland… Daar heb ik heel lang mee gezeten." In 2008 speelde hij als 18-jarig talent zijn eerste Klassieker. "Als rechtsback, tegenover Luis Suárez. We verloren met 3-0, maar het was wel een van mijn betere Klassiekers."

De oud-Feyenoorder hoopt en verwacht dat zijn oude club aan het einde van het seizoen met de titel staat. "Ik denk dat dit Feyenoord, helemaal als ze deze wedstrijd winnen of gelijkspelen, met het programma dat nog komen gaat, kampioen wordt", aldus Fer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie