Nieuws

Steijn spreekt over hartstikke goede wedstrijd: 'Alleen eerder moeten beslissen'

Steijn spreekt over hartstikke goede wedstrijd: 'Alleen eerder moeten beslissen'

19-03-2023 08:47 Laatste update: 09:43

Maurice Steijn is enorm te spreken over de prestatie van zijn ploeg tegen Emmen. De Rotterdammers bezetten momenteel de vijfde plek, maar de trainer van Sparta probeert gewoon met beide benen op de grond te blijven staan.

Steijn had niet veel aan te merken op zijn ploeg na de 0-2 overwinning op FC Emmen "We hadden het alleen eerder moeten beslissen", begint de trainer van Sparta voor de camera van ESPN. "Vlak na rust krijg je een mega kans en vlak daarna een kopbal op de onderkant van de lat. Het was eigenlijk harstikke goed. In de eerste helft een minuut of tien won Emmen veel duels van ons en was het wat moeilijk. In de tweede helft hadden we ook zijn fase. Maar uiteindelijk hebben we ons er toch heel goed onder uit gevoetbald en denk ik dat we deze wedstrijd heel volwassen uitgespeeld hebben."

Door de overwinning op Emmen ging Sparta virtueel over FC Twente heen op de ranglijst. Op de tribune zat Twente-speler en de zoon van de Sparta-trainer, Sem Steijn. Van gemengde gevoelens was volgens vader Steijn geen sprake. "Hij is voor zijn vader. Zo hoort het ook. Ik ben morgen, hoe gek het ook klinkt, weer voor hem. Dat is een hele mooie band die je met z'n tweeën hebt. Het is heel bijzonder dat we nu op de vijfde plek staan, maar als Twente morgen wint gaan ze weer over ons heen. We nemen in ieder geval weer afstand van de rest en dat is geweldig", vertelt een stralende Steijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!