Nieuws

Fraser en Blind blikken vooruit: 'Stabiel en fit, dat is de hand van de trainer'

Fraser en Blind blikken vooruit: 'Stabiel en fit, dat is de hand van de trainer'

19-03-2023 08:28 Laatste update: 10:57
3

Henk Fraser is enthousiast over Arne Slot en verwacht dat Feyenoord zondagmiddag niet met lege handen huiswaarts keert uit Amsterdam. Danny Blind deelt de mening van Fraser, maar verwacht toch een overwinning van Ajax.

Fraser speelde zelf jaren voor Feyenoord en kwam in totaal zesmaal in actie tegen het Ajax van Blind. Als zondagmiddag beide ploegen het weer tegen elkaar op nemen, ziet Fraser kansen liggen voor de Rotterdammers. "Feyenoord heeft nu het type spelers waarmee ze in balbezit dwingend kunnen zijn. Ze hoeven niet veel te verdedigen, omdat ze zo goed zijn in balbezit", vertelt Fraser tegenover Trouw. "Dat heeft Arne Slot wel toegevoegd bij Feyenoord. Ik vind ze erg stabiel en ook erg fit." Volgens Blind is het herkenbaar en niet zo ingewikkeld wat Feyenoord doet. Toch heeft de voormalig Ajacied lof voor de koploper. "Ze zijn honderd procent klaar om een enorme reeks wedstrijden te spelen. Ze zakken niet door hun hoeven. En zo breed zijn ze niet als groep. Dat is de hand van de trainer, met zijn staf."

Fraser durft wel een voorspelling te wagen, maar verwacht dat het niet makkelijk gaat worden voor Feyenoord. "Nee, Feyenoord gaat niet zomaar verliezen. Met de mentale weerbaarheid en fitheid zit het wel goed onder Slot. Ik houd het op een gelijkspel of misschien wel een gluiperige 1-2."

Blind verwacht dat Ajax het lastig gaat krijgen in eigen huis, maar hoopt toch op een overwinning van de thuisploeg. "Ajax speelt thuis en laat de laatste weken weer flarden van aardig voetbal zien. Al vind ik dat Feyenoord aan de hand van Slot altijd wel bepaalde delen in een wedstrijd naar z’n hand kan zetten. Natuurlijk hebben zij wat te verliezen, maar dat is prettiger dan dat je op zes punten achterstand kunt komen. Dat je moet winnen, dat kan ook verlammend werken. Ik zeg toch 2-1 voor Ajax."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!