Nieuws

Kökcü: 'Je wordt van jongs af aan opgeleid om zulke wedstrijden te spelen'

Kökcü: 'Je wordt van jongs af aan opgeleid om zulke wedstrijden te spelen'

19-03-2023 07:27 Laatste update: 08:09

Orkun Kökcü speelde nog nooit een Klassieker in de Johan Cruijf ArenA, maar speelde in de jeugd van Feyenoord wel al meerdere malen tegen Ajax. Zondagmiddag reist de middenvelder af naar Amsterdam met als belangrijkste doel om niet te verliezen.

Kökcü miste meerdere malen de Klassieker door schorsingen of blessures. In gesprek met De Telegraaf blikt de aanvoerder terug naar enkele jeugdwedstrijden die hij speelde tegen Ajax. "Ik weet nog een wedstrijd met Onder 19 die we niet eens hebben kunnen afmaken. Toen moesten we voortijdig met onze ouders weg daar", vertelt Kökcü. "Bij alle wedstrijden tegen Ajax was ook in de jeugd veel publiek. Joh, je wordt van jongs af aan opgeleid om zulke wedstrijden te spelen. Ik ken ook veel jongens die straks in het veld staan, ook omdat ik met sommigen nog in de jeugd van Oranje heb samengespeeld."

Bij een overwinning op de Amsterdammers vergroten de Rotterdammers het gat met Ajax naar zes punten. Kökcü stelt dat zijn ploeg het liefst aanvallend speelt, maar het belangrijkste is dat ze niet met lege handen naar huis gaan. "Win je van Ajax, dan wordt het gat zes punten. In mijn achterhoofd zit ook dat Ajax nog tegen wat toppers moet spelen. Het belangrijkste is dat we zondag niet verliezen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!