Nieuws

Feyenoord-fans houden rekening met neutraal terrein tegen AS Roma: 'Is mogelijk'

Feyenoord-fans houden rekening met neutraal terrein tegen AS Roma: 'Is mogelijk'

18 maart - 22:45

De supportersvereniging van Feyenoord, FSV De Feijenoorder, houdt serieus rekening met een scenario waarin de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma wordt gespeeld op neutraal terrein. Dat vertelt voorzitter Kees Lau in gesprek met RTL Nieuws. Roberto Gualtieri, de burgemeester van Rome, heeft immers aangegeven dat hij de Rotterdamse fans hoe dan ook uit zijn stad wil weren.

De Romeinen hebben de vernielingen die de Feyenoord-supporters in 2015 aanrichten nog fris in het achterhoofd. Toen vielen onder meer de Barcaccia-fontein en de Spaanse Trappen in handen van vandalen.

Lau vertelt verbaasd op het nieuws te hebben gereageerd. "Zeker als je het bekijkt in het licht van wat de UEFA van de week heeft verklaard; dat duels niet meer in een bepaalde stad gespeeld mogen worden als er geen uitfans welkom zijn. Als er niet in Rome gespeeld kan worden, dan moet er naar een ander land worden uitgeweken. Dan moet de wedstrijd bijvoorbeeld in Duitsland of Zwitserland gespeeld worden. Ik heb geen flauw idee, maar dat is mogelijk. Feyenoord zelf kan er niks aan doen. Maar wij zetten onze plannen voor de reis naar Rome voorlopig door. De UEFA gaat dit toch niet accepteren."

Feyenoord neemt het op 13 april eerst in eigen huis op tegen AS Roma. Een week later staat de allesbepalende return in Stadio Olimpico op het programma. Beide ploegen troffen elkaar vorig jaar nog in de finale van de Conference League. De ploeg van Arne Slot treedt komende zondag in de Klassieker aan tegen Ajax. Bij eventuele winst vergroot het de voorsprong op haar directe concurrent tot maar liefst zes punten, waardoor de zestiende landstitel in de geschiedenis dan in eigen handen ligt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s