Nieuws

'Benzema op tijd fit voor El Clásico, Araujo keert terug in basiself Barcelona'

'Benzema op tijd fit voor El Clásico, Araujo keert terug in basiself Barcelona'

18-03-2023 22:13

Karim Benzema is op tijd fit om zondagavond in El Clásico uit te komen tegen FC Barcelona. Dat melden meerdere Spaanse media zaterdag. De Franse spits van Real Madrid raakte na zijn doelpunt in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool nog licht geblesseerd.

Real reist af naar Camp Nou om de titelkansen te redden. Het gat tussen koploper Barcelona en nummer twee Real bedraagt maar liefst elf punten. Mocht Barcelona winnen, dan wordt dat dus veertien en stevent de ploeg van Xavi af op de zevenentwintigste landstitel.

Trainer Carlo Ancelotti, die het sowieso zonder de geblesseerde David Alaba moet doen, neemt Benzema dus gewoon op in de wedstrijdselectie. De Ballon d’Or-winnaar was in vijftien competitiewedstrijden elf keer trefzeker. Hij wordt ook meteen in de basiself verwacht. Datzelfde geldt voor Ronald Araujo bij Barcelona, die de wedstrijd tegen Athletic Bilbao (0-1 winst) nog aan zich voorbij moest laten gaan wegens een schorsing.

Vermoedelijke opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Koundé, Araujo, Christensen, Baldé; De Jong, Busquets, Kessié; Raphinha, Lewandowski, Gavi.

Vermoedelijke opstelling Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militão, Rüdiger, Nacho; Tchouaméni, Camavinga, Modric; Valverde, Benzema, Vinícius Jr..

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!