Haaland maakt er weer drie en schiet Manchester City naar halve finale FA Cup

18-03-2023 21:07

Erling Haaland heeft zaterdagavond wederom zijn stempel gedrukt bij Manchester City. De Noorse superspits maakte een hattrick in de met 6-0 gewonnen kwartfinale van de FA Cup tegen Burnley. Zodoende tekende hij voor zijn zesde, zevende en achtste doelpunt van de week, na er afgelopen dinsdag vijf te hebben gemaakt in de Champions League.

Vincent Kompany, oud-speler van City en de huidige trainer van Burnley, kreeg voorafgaand aan de wedstrijd een staande ovatie in het Etihad Stadium. Het lachen verging hem echter snel. Haaland had om en nabij het halve uur slechts twee minuten nodig om er twee te maken. Halverwege de tweede helft completeerde hij zijn hattrick. Julian Álvarez (tweemaal) en Cole Palmer vergrootten de marge daarna.

Nathan Aké zat de gehele wedstrijd op de bank, maar met Ian Maatsen was er bij de bezoekers wel Nederlandse inbreng.

Manchester City voegt zich dankzij de klinkende zege bij de laatste vier van het welbekende Engelse bekertoernooi. De ploeg van Pep Guardiola mag nu even genieten van een welverdiende rust. De eerstvolgende wedstrijd staat namelijk pas op 1 april op het programma. Dan komt Liverpool op bezoek.