Wedstrijdverslag

Chelsea ziet in slotfase vierde zege op rij uit handen glippen tegen Everton

Chelsea ziet in slotfase vierde zege op rij uit handen glippen tegen Everton

18-03-2023 20:55 Laatste update: 21:10

Chelsea heeft zaterdagavond een vierde zege op rij uit handen gegeven. The Blues speelden in eigen huis tegen Everton en zagen hoe ze vlak voor tijd de gelijkmaker moesten incasseren. Het Premier League-duel eindigde daardoor in 2-2.

Graham Potter begon wederom met Hakim Ziyech op de bank, die ondertussen in een vrij uitzichtloze positie lijkt te zijn beland. Everton, dat net boven de degradatiestreep staat, kwam daags na de Champions League-loting op bezoek. Chelsea werd in de kwartfinales van het miljardenbal gekoppeld aan Real Madrid.

De Londenaren beleefden een zeer lastige avond en kwamen dankzij João Felix vlak na rust op voorsprong. De Portugees profiteerde van een slippertje in de Everton-defensie en trof met zijn linkerbeen de lange hoek. Een bevrijding voor Potter en de zijnen, die vlak daarna de voorsprong wilden uitbouwen. Christian Pulisic leek dat ook meteen te doen, maar de VAR constateerde buitenspel.

Everton greep het moment om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Abdoulaye Doucouré was trefzeker. De thuisploeg antwoordde zeven minuten later weer middels een benutte strafschop van Kai Havertz, maar uiteindelijk waren het The Toffees die als laatst lachten. Invaller Ellis Slimms slalomde langs de defensie en dompelde het aanwezige publiek op Stamford Bridge in mineur.

Zodoende staat Chelsea na zaterdagavond op een nog altijd zeer teleurstellende tiende plaats in de Premier League. Ze moeten nog hard aan de bak om ook volgend seizoen in Europa te mogen uitkomen. Everton klimt dankzij het puntje naar plek vijftien, al is er qua handhaving nog helemaal niets zeker. Het gat tussen de nummer twaalf en de hekkensluiter bedraagt namelijk slechts vier punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!