Dortmund pakt in ieder geval voor even koppositie in Bundesliga, Malen trefzeker

18-03-2023 20:29

Borussia Dortmund mag zich in ieder geval voor even de koploper van de Bundesliga noemen. De geelzwarten scoorden erop los tegen FC Köln en wonnen uiteindelijk met 6-1. Donyell Malen was met een doelpunt en een assist van groot belang.

De supporters in het Signal Iduna Park konden in de eerste helft maar liefst viermaal juichen voor de thuisploeg. De eerste treffer viel na een kwartier spelen. Malen gaf laag voor op Raphaël Guerreiro, waarna de Portugese vleugelverdediger knap afrondde uit een lastige hoek. Amper twee minuten later zorgde Sébastien Haller met ietwat geluk voor de 2-0.

Na een dik een uur maakte Marco Reus Dortmunds derde, nadat Malen eerst een grote kans had gemist. Vlak erna was het wel raak voor de Nederlander, die niet door bondscoach Ronald Koeman werd opgeroepen voor Oranje. Hij schoot keihard in, waardoor de bal via de handen van doelman Marvin Schwäbe in het net belandde. Drie minuten voor rust maakte Davie Selke de enige treffer van de wedstrijd voor Köln, waardoor er werd gerust met een 4-1 tussenstand.

De marge werd in de tweede helft alleen maar uitgebouwd. Haller en Reus maakten allebei hun tweede van de avond, waarna er een vrij behoudend restant ontstond. Dortmund vond het allemaal wel welletjes, en Köln probeerde vooral niet nóg meer tegentreffers te incasseren.

Dankzij de driepunter neemt Dortmund in ieder geval voor even de koppositie over van Bayern München. De Zuid-Duitsers gaan zondagmiddag op bezoek bij Bayer Leverkusen. Köln staat op de dertiende plaats en hoopt zich in de komende weken definitief veilig te spelen.