Nieuws

Scheidsrechter Bos geeft fout toe: 'Had een penalty voor Go Ahead moeten zijn'

Scheidsrechter Bos geeft fout toe: 'Had een penalty voor Go Ahead moeten zijn'

18-03-2023 19:23

Scheidsrechter Alex Bos heeft na afloop van de Eredivisie-wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles erkend dat hij een grote fout heeft gemaakt. Alle ogen waren in de slotfase van de eerste helft gericht op een moment in de zestien van de Utrechters. Isac Lidberg schoot strak en laag op doel, maar via de hand van de slidende Ramon Hendriks werd het geen doelpunt.

Hendriks werd door de VAR naar de kant geroepen en dacht lang na, maar gaf geen strafschop. Meteen na de wedstrijd gaf Hendriks al aan dat Bos tegen hem had verteld dat hij een strafschop had kunnen geven, en dat bevestigde de scheidsrechter zelf ook. "Ik ging bij de VAR-check op zoek naar de steunarm, maar dit is gewoon niet goed. Dit had een penalty voor Go Ahead Eagles moeten zijn", aldus Bos voor de camera's van ESPN. Het maakte voor de Deventenaren uiteindelijk geen groot verschil. In de slotfase van de wedstrijd maakte invaller Willum Willumsson de winnende 1-2.

Bos' beslissing en zijn latere uitleg zorgen voor kritiek op sociale media.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!