Tottenham geeft voorsprong uit handen en speelt gelijk tegen hekkensluiter

18-03-2023 17:59 Laatste update: 18:02
1

Tottenham Hotspur is zondag tegen een fikse tegenvaller aangelopen in het uitduel met Southampton FC. De hekkensluiter wist een fraaie comeback te maken na een discutabele strafschop in de blessuretijd.

Southampton FC - Tottenham Hotspur 3-3

Tottenham kon met een overwinning tijdelijk de derde plek van Manchester United overnemen en begon dan ook vol overgave aan het duel met Southampton. Southampton was echter niet onder de indruk van het aanvallend initiatief van de Noord-Londenaren en bleven in de eerste helft overeind. Bij het beginnen van de tweede helft wisten de Spurs echter op voorsprong te komen na een raket van de vrijgespeelde Pedro Porro.

Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten, aangezien Ché Adams nog geen minuut later de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Na ruim een uur spelen was het niemand minder dan Harry Kane die zijn ploeg met een fraaie kopbal weer aan een voorsprong hielp. Na de 1-3 van Ivan Perisic, een kwartier voor tijd, leek de hekkkensluiter dood en begraven, maar niets was minder waar.

Uitgerekend Theo Walcott, die jarenlang bij rivaal Arsenal speelde, maakte een paar minuten later de aansluitingstreffer. Bij het ingaan van de blessuretijd legde de scheidsrechter de bal op de stip nadat Ainsley Maitland-Niles, eveneens voorheen actief voor Arsenal, ongelukkig onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Trapspecialist James Ward-Prowse ging achter de bal staan en faalde niet. Door het gelijkspel blijft Tottenham vierde staan en pakt Southampton een zeer belangrijk punt in de onderste regionen.