Wedstrijdverslag

Letsch stunt met Bochum, Hoffenheim wint kelderkraker in Bundesliga

Letsch stunt met Bochum, Hoffenheim wint kelderkraker in Bundesliga

18-03-2023 17:33

Trainer Thomas Letsch heeft zondagmiddag weten te stunten met VfL Bochum. De laagvlieger bleek te sterk voor nummer drie RB Leipzig. 1899 Hoffenheim deed eveneens goede zaken door de kelderkraker met Hertha BSC naar zich toe te trekken.

VfL Bochum - RB Leipzig 1-0

Bochum zal van tevoren niet hebben gedacht een thuisoverwinning te boeken tegen gigant RB Leipzig. Erhan Mašović tekende na drie kwartier voor de enige treffer van de wedstrijd, waardoor Letsch en de zijnen een groot succes boeken. Bochum neemt afstand van de degradatiezone en staat vier punten los van mogelijk gevaar. Voor Leipzig zijn de druiven zuur: Die Roten Bullen hadden dichter bij Borussia Dortmund en Bayern München kunnen komen, maar laten die kans liggen.

1899 Hofffenheim - Hertha BSC 3-1

Hoffenheim heeft de kelderkraker tegen Hertha glansrijk in eigen huis gewonnen. Twee treffers van Andrej Kramaric zorgden voor een ruime voorsprong van de thuisploeg. In de tweede helft gooide Ilhas Bebou het duel op slot. Een treffer in de blessuretijd van Stevan Jovetic bracht daar nog weinig verandering in. Hoffenheim komt door de overwinning boven Hertha te staan en staat op het moment van schrijven veilig in de Bundesliga.

Overige uitslagen:

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 0-1
FC Augsburg - Schalke 04 1-1

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!