Scheidsrechters in Bolivia geschorst na het geven van 42 minuten aan blessuretijd

18-03-2023 16:56

Zes officials zijn geschorst in Bolivia na het geven van 42 minuten aan blessuretijd. Reden voor het besluit was een lange VAR-check voor een doelpunt, maar het voetbalorgaan van Bolivia heeft zijn bedenkingen bij de verklaring van het zestal.

Atletico Palmaflor en Blooming werkten de afgelopen week de Boliviaanse topper af. Gilbert Alvarez maakte in de 82ste minuut de 2-0, waardoor de overwinning in de tas leek voor Atletico. Blooming kwam echter aan de aansluitingstreffer door Gaston Rodriquez Maeso. De wedstrijd werd echter zeventien minuten stilgelegd voor een VAR-check naar de geldigheid van het doelpunt.

Na de check ging de wedstrijd weer verder, maar wegens onbekende redenen werd maar liefst 42 minuten bijgevoegd aan extra speeltijd. Scheidsrechter Julio Fernando Gutierrez gaf bovendien twee rode kaarten aan Blooming nadat de vlam in de pan sloeg. Op miraculeuze wijze kwam de ploeg in de blessurehelft wel nog aan de gelijkmaker, ondanks de rode kaarten. Na 38 minuten blessuretijd wist Atletico alsnog de winst te pakken met de 3-2.

Atletico-voorzitter Evo Morales was niet blij met de arbitrage, ondanks de overwinning. "Het is spijtig dat dit op deze manier is gebeurd en wij vragen om een perfomance review van alle scheidsrechters die zo nadrukkelijk de wedstrijd uitrekten."