Nieuws

Kieft positief gestemd: 'Hij gaat het verschil maken in de Klassieker'

Kieft positief gestemd: 'Hij gaat het verschil maken in de Klassieker'

18-03-2023 11:49
1

Wim Kieft staat te kijken van de transformatie van Orkun Kökçü. De middenvelder is onder Arne Slot een hardwerkende speler geworden. De oud-spits denkt dat de Turkse voetballer het verschil kan gaan maken in de Klassieker.

Kieft stelt tijdens de uitzending van Veronica Offside dat de 22-jarige voetballer een enorme metamorfose is ondergaan. "Kökçü is sinds Slot er is een stuk veranderd. Vroeger was alles uit stilstand en een balletje diep, maar nu rent hij zich rot." Andy van der Meijde viel ook iets op in het duel met Shakhtar Donetsk. "Ze stonden 3-0 voor en hij ging nog even jagen. Zijn ploeggenoten bleven staan en hij werd helemaal gek. Zo graag wil Feyenoord die punten pakken."

De oud-spits is ook te spreken over Santiago Gimenez, die op fraaie wijze de score opende tegen de Oekraïners. "Ik vond het echt een geweldige actie van hem. Hij lijkt altijd precies te weten waar de ruimte ligt. Hoe hij die bal met zijn buitenkant precies op de juiste manier meeneemt... Dat is zo goed man."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!