Nieuws

Koeman gaat in op toekomst Nederlands elftal: 'Oranje kan niet zonder Memphis'

Koeman gaat in op toekomst Nederlands elftal: 'Oranje kan niet zonder Memphis'

18-03-2023 07:23

Ronald Koeman ziet een veelbelovende toekomst voor Xavi Simons en Mats Wieffer. De bondscoach riep beide spelers op voor de aankomende interlandperiode en geeft tevens aan dat hij nog steeds een belangrijke rol weggelegd ziet voor Memphis Depay.

Koeman begint deze week dan echt als bondscoach van het Nederlands elftal. Komende vrijdag staat het affiche met Frankrijk op de planning. In gesprek met het Algemeen Dagblad gaat Koeman in op de toekomst van het Nederlands Elftal. "Xavi Simons speelt met een goede uitstraling. Hij brengt frisheid bij PSV", begint Koeman. "Na het WK heb ik wat spelers gesproken, die waren ook positief over hoe hij in de groep was geweest. Ik ben ook benieuwd naar een jongen als Mats Wieffer, ook die ken ik niet persoonlijk. Er is geen tijd voor uitgebreide oefenstages. Als je een jonge speler van dichtbij wilt meemaken, moet je hem nu meteen selecteren."

In zijn vorige periode als bondscoach was Depay een van de steunpilaren van het elftal. Ook in zijn tweede termijn voorziet Koeman een belangrijke rol voor de creatieve aanvaller. "Oranje kan nog steeds niet zonder Memphis, vind ik. Voor het WK zei Louis van Gaal geloof ik hetzelfde. Wat dat betreft staat hij zeker niet ter discussie. Maar het is óók duidelijk dat hij de laatste jaren minder vaak speelt bij zijn clubs. Dat kan een probleem zijn bij twee interlands in vier dagen, daar moet je het wel over hebben samen. Maar centraal in de spits is hij nu nog steeds nummer 1. En ik heb sowieso niet zoveel spitsen meer, hè", hint Koeman over het afscheid van Luuk de Jong en Vincent Janssen.

Ook over het oproepen van Georginio Wijnaldum bestond volgens Koeman geen twijfel. "Gini ging ik zeker selecteren. Dat wist ik al. Hij is fit. En voor mij weer een belangrijke jongen voor de groep. Voor de invulling van het middenveld kan hij heel bepalend zijn. Zo voel ik dat. Nog steeds."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!