Nieuws

Sarri prijst jeugdteam AZ: 'Wij zijn duidelijk nog niet klaar voor dit niveau'

Sarri prijst jeugdteam AZ: 'Wij zijn duidelijk nog niet klaar voor dit niveau'

17-03-2023 23:14

SS Lazio-trainer Maurizio Sarri geeft zich gewonnen na de uitschakeling tegen AZ in de Conference League. De Italiaanse trainer is onder de indruk van de Alkmaarders en wijst onder meer naar de jeugdopleiding van de Nederlandse club.

AZ was twee keer met 2-1 te sterk voor Lazio en bereikte op riante wijze de kwartfinale van de Conference League. Sarri stelt na afloop tegenover Sky Italia dat zijn ploeg nog niet klaar is voor Europa. "Het is terecht dat we eruit liggen. We zaten in de wedstrijd totdat zij de gelijkmaker maakten. Toen stopten we met geloven en hadden we niet meer de juiste focus. Dat kan natuurlijk niet als er nog 55 minuten te spelen zijn."

"We zijn niet in staat om in meer dan één competitie actief te zijn. Dat bedoel ik in alle aspecten. Numeriek, mentaal, fysiek. Het is vrij duidelijk", meent Sarri, die ook de jeugdopleiding van AZ prijst. "Zij hebben een jeugdteam dat vier goals maakt tegen Real Madrid in de Youth League, terwijl ons hoogste jeugdteam is gedegradeerd. Laten we proberen om daar eens te beginnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!