Isak (ex-Willem II) redt blunderende Botman en schiet Newcastle naar nipte zege

17-03-2023 22:58 Laatste update: 23:08

Newcastle United is op bezoek bij Nottingham Forest door het oog van de naald gekropen. The Magpies kwamen op achterstand na een ketser van Sven Botman, maar mogen Alexander Isak bedanken voor de drie punten.

Newcastle doet nog altijd mee in de race voor de top vier en moest vrijdag winnen bij Nottingham om de achtervolging op Tottenham Hotspurs in te zetten. De eerste helft verliep echter niet zoals gewenst. Botman gaf een terugspeelbal en keek niet goed naar de zijkant, waardoor de bal terechtkwam bij Emmanuel Dennis. De speler van Nottingham rondde keurig af en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

De bezoekers konden echter rekenen op Isak. De Zweed maakte met een Zlatan-achtige goal de gelijkmaker op slag van rust. Elliott Anderson leek Newcastle op voorsprong te brengen, maar de treffer werd afgekeurd.

Newcastle ging op zoek naar de voorsprong en werd in de slotminuut beloond. De bal ging op de stip na hands en Isak nam de verantwoordelijkheid voor de strafschop. De oud-speler van Willem II schoot binnen en bezorgde drie zeer belangrijke punten aan de ploeg van Eddie Howe.

Door de overwinning is het gat met nummer zes Liverpool weer vijf punten. Nottingham mocht lang op een resultaat hopen, maar blijft met lege handen en achter en blijft op plek veertien staan.