Nieuws

Negreira reageert op schandaal: 'Werd betaald om als analist te dienen voor Barça'

Negreira reageert op schandaal: 'Werd betaald om als analist te dienen voor Barça'

17 maart - 20:39

José Maria Negreira heeft in 2021 gereageerd op het schandaal dat nu rondom FC Barcelona hangt. De voormalig voorzitter van de scheidsrechterbond stelt te zijn betaald om als analist te dienen, aangezien de Catalaanse club zich bestolen voelde door de arbitrage in Spanje. 

In oktober 2021 verklaarde Negreira als analist te zijn gebruikt door Barcelona, dat destijds achterdochtig was wat betreft de Spaanse arbitrage. "Mijn plicht was om mijn mening te geven over de wedstrijden wat betreft arbitrage en de spelers. Technisch advies. Wat FC Barcelona wilde, was ervoor zorgen dat er geen beslissingen werden genomen tegen de club, dat alles neutraal was", meende Negreira destijds.

Volgens de oud-voorzitter bestonden zijn taken uit "naar de wedstrijden gaan kijken, persoonlijk of via mede-ex-scheidsrechters, en geïnformeerd worden waarom er beslissingen waren genomen", stelt Negreira. Ook werd met de club afgesproken. "Ik zag ze hooguit zes keer per jaar zodat ze kalm waren dat er geen beslissingen tegen FC Barcelona waren in de arbitragecommissie, dat alles neutraal was", besluit Negreira.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s