Nieuws

Cocu ziet mogelijkheden tegen PSV: 'Gaat om dat extra stukje passie en agressie'

Cocu ziet mogelijkheden tegen PSV: 'Gaat om dat extra stukje passie en agressie'

17-03-2023 18:38 Laatste update: 19:05

Phillip Cocu ziet komende zondag tegen PSV kansen liggen, maar stelt wel dat zijn ploeg meer passie en agressiviteit op de mat moet leggen. De Vitesse-trainer gaat tevens in op het speciale tintje rondom de wedstrijd met de Eindhovenaren.

Afgelopen weekend ging Vitesse onderuit op Het Kasteel (3-1). Dit weekend hoopt Cocu dat zijn ploeg een tandje bij zet om een resultaat te halen in Eindhoven. "Het gaat om net dat extra stukje passie en agressiviteit. Als we dat brengen, dan kunnen we het veel ploegen lastig maken", vertelt Cocu in aanloop naar het duel op de clubkanalen. "Tegen PSV zal er ook iets extra’s in de ploeg moeten ontstaan. We hebben het nodig om twee stappen extra te zetten. Als dat niet gebeurt, dan is de invloed te groot. We hebben talentvolle jongens, maar moeten het als team doen. Daarin moet iedereen het maximale geven en beseffen dat er nog maar negen duels te spelen zijn. Dat besef wil ik komende zondag zien."

Cocu speelde en trainde zelf meerdere jaren bij PSV. De trainer beseft dat de wedstrijd een speciaal tintje heeft. "Het blijft bijzonder. Ik heb lang voor Vitesse gespeeld, maar ook voor PSV. Dan zijn dit speciale momenten. Ik ken de trainersstaf en begeleiding ook heel goed. Ik wens ze het beste, behalve voor komende zondag. We gaan de strijd aan."

Marco van Ginkel kwam afgelopen winter op de valreep over van PSV en beseft ook dat de wedstrijd speciaal voor hem is. "Het is leuk om tegen PSV te spelen. Ik ken alle jongens en de club natuurlijk goed. Het is pas anderhalve maand geleden dat ik daar nog rondliep." De middenvelder die afgelopen week nog werd uitgezwaaid in het Phillips Stadion ziet ook kansen liggen voor zijn ploeg. "PSV is een ploeg met veel individuele kwaliteiten, maar wel met wisselvallige resultaten. Maar ze draaien niet voor niets bovenin mee. We kennen ze echter goed en hebben ze ook uitgebreid geanalyseerd. We moeten het zondag laten zien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!