Nieuws

Kudus is écht een goede speler. Bergwijn ook, als hij het heeft

"Kudus is écht een goede speler. Bergwijn ook, als hij het heeft"

17-03-2023 17:50

Willem van Hanegem gelooft dat Feyenoord een goede kans maakt op een positief resultaat in de Johan Cruijff Arena, maar ziet ook de nodige gevaren schuilen in de ploeg van Ajax. Onder meer Mohammed Kudus en Edson Álvarez maken een sterke indruk op De Kromme.

Van Hanegem spreekt in de Willem & Wessel podcast van het Algemeen Dagblad over enkele listige spelers die rondlopen bij Ajax. "Kudus is echt een goede speler. Als Bergwijn het heeft, is dat ook een goede speler. Álvarez vind ik een irritante speler. Hij maakt een heleboel gemene overtredingen. Maar voor je eigen ploeg is hij van belang."

Ook is de voormalig speler te spreken over Calvin Bassey. De Engelsman kreeg de afgelopen tijd veel kritiek te verduren, maar dat vindt Van Hanegem overdreven. "Bij Rangers zag je dat hij gewoon een goede verdediger is. Je koopt hem niet omdat hij een spelbepaler is, maar ze zeggen: hij kan niet spelen in het systeem van Ajax. Wat bedoel je dan? Je ziet dat hij heus wel kan verdedigen, maar iedereen gaat over hem lopen zaniken. Hij is fysiek sterk en is sterk in de lucht. Je weet waarom hij er naartoe is gegaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!