Nieuws

Zorgen bij Dortmund door Haller-oproep van Ivoorkust: 'Wisten het van tevoren'

Zorgen bij Dortmund door Haller-oproep van Ivoorkust: 'Wisten het van tevoren'

17 maart - 17:30

Bij Borussia Dortmund is de hoop dat Sébastien Haller heelhuids terugkeert uit de interlandperiode met Ivoorkust. De spits kon eindelijk weer minuten maken voor Die Schwarzgelben, maar werd deze week opgeroepen bij de nationale ploeg van de Ivorianen.

Haller moest maandenlang herstellen van chemotherapie nadat teelbalkanker werd geconstateerd bij de oud-spits van Ajax. Inmiddels is de Ivoriaan gezond verklaard en komt de spits ook weer aan spelen toe, maar écht gerust is Dortmund niet op het tijdelijke vertrek van Haller. "We wisten voordat hij tekende dat hij senior international was", stelt trainer Edin Terzic tegenover Kicker. "We duimen voor hem."

De trainer staat versteld van het herstel van zijn speler en wenst Haller het beste toe. "Het is nog steeds het beste verhaal van het jaar dat Seb weer bij ons is en elke dag met ons op het veld staat. Hij is een buitengewone weg ingeslagen. We zullen proberen zijn ontwikkeling zo te sturen dat hij snel weer 100 procent is", besluit Terzic. Ivoorkust werkt eind maart een tweeluik af tegen de Comoren voor de kwalificatie van de Afrika Cup.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s