Nieuws

Ronaldo opgenomen in selectie van Portugal, spits kan records verder uitbouwen

Ronaldo opgenomen in selectie van Portugal, spits kan records verder uitbouwen

17 maart - 16:55

Cristiano Ronaldo is opgeroepen voor de nationale ploeg van Portugal. De 38-jarige spits kende slechts een bijrol tijdens het WK in Qatar, maar krijgt het vertrouwen van bondscoach Roberto Martínez.

Ronaldo verdient zijn brood tegenwoordig bij Al-Nassr en is daarom niet meer op het hoogste podium te vinden, maar de recordinternational van Portugal krijgt de kans van Martínez om zijn records nog eens extra te verstevigen. De spits trad tot dusver 196 keer op in het shirt van Portugal en was 118 keer trefzeker. Daarmee is Ronaldo met kop en schouders alleenhouder van het doelpuntenrecord: Ali Daei wist 109 keer te scoren voor Iran.

De Portugees heeft slechts vier wedstrijden nodig om de magische grens van 200 interlands aan te tikken. Portugal speelt eind maart tegen Liechtenstein en Luxemburg. In juni treft het land Bosnië en Herzegovina en IJsland. Indien Martínez Ronaldo alle vier de wedstrijden speeltijd gunt, is die barrière geslecht.

Tijdens het WK in Qatar werd Ronaldo in de groepsfase nog gebruikt, maar zat de vedette tijdens de knock-out wedstrijden op de bank. Uiteindelijk strandde Portugal in de kwartfinale tegen uitschieter Marokko.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie