Reactie

Álvarez wordt niet meer nerveus van een Klassieker: 'In Mexico is het veel groter'

Álvarez wordt niet meer nerveus van een Klassieker: 'In Mexico is het veel groter'

17-03-2023 15:33

Edson Álvarez kijkt vol zelfvertrouwen uit naar De Klassieker tegen Feyenoord. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt de Mexicaanse Ajax-middenvelder dat hij niet meer nerveus wordt van dergelijke wedstrijden. In Mexico heeft hij immers zeer beladen derby's meegemaakt, waar ook zijn onvermoeibare mentaliteit vandaan komt.

Via een lange weg met ups en downs kwam Álvarez in het eerste elftal van Club América. Hij praat over zijn ervaringen in de klassieker tegen Chivas. "Eén van mijn eerste grote wedstrijden was tegen Chivas. Ik was achttien en best nerveus, maar had ook zoveel zelfvertrouwen. De Klassieker hier is prachtig, maar in Mexico is het nog veel groter. In Mexico City wonen alleen al 24 miljoen mensen. Daar geven fans van andere clubs ook om de Klassieker. De busrit is bijvoorbeeld veel heftiger. Als ik nu in de catacomben sta, ben ik vol vertrouwen en geniet ik. Zo van: ik ben er klaar voor. Kom maar op."

Álvarez vertelt over zijn ouders, die altijd keihard werkten om hem een zorgeloze jeugd te geven. Hij probeert hen dat momenteel terug te betalen, zoals bijvoorbeeld middels het kopen van een huis. "Als ik op het veld sta, herinner ik me alles wat we als gezin hebben meegemaakt. Een heel leven vechten, dan doe je op het veld niet anders. Ik kan fouten maken, verkeerde beslissingen nemen, maar mijn energie, houding en stijl zullen nooit veranderen. Nooit."

Om zijn voetbaldroom te kunnen naleven, moest Álvarez al op tienjarige leeftijd besluiten het ouderlijk huis te verlaten om te gaan voetballen bij Pachuca. 'Dat deel van mijn leven kan ik nooit vergeten: het voelde als ik tegen de wereld. Vooral deze vier jaar hebben me gevormd, omdat ik alleen leerde vechten. Ik herinner me de eerste maanden, dat ik bijna elke avond op mijn kamer lag te huilen. Ik miste iedereen. Daar heb ik veel verantwoordelijkheidsgevoel en discipline gekregen."

Nummer twee Ajax neemt het aanstaande zondag in eigen huis op tegen koploper Feyenoord. Het onderlinge gaat bedraagt drie punten. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!