Nieuws

AZ weet tegenstander in kwartfinale: clash met Verbruggen van Anderlecht wacht

AZ weet tegenstander in kwartfinale: clash met Verbruggen van Anderlecht wacht

17-03-2023 14:10 Laatste update: 14:40

Bij de loting voor de kwartfinale van de Conference League is AZ gekoppeld aan RCS Anderlecht. De Alkmaarders spelen eerst een uitwedstrijd tegen de ploeg, waar de in de Oranje-selectie opgenomen Bart Verbruggen onder contract staat.

In de achtste finale zorgde AZ voor een kleine verrassing door overtuigend af te rekenen met SS Lazio (2-1) na eerder ook al uit met 0-1 te hebben gewonnen. Daardoor verdween de ploeg van Pascal Jansen vrijdagmiddag als één van de acht ploegen als balletje in de koker voor de loting in Zwitserland. Vladimir Smicer, voormalig Champions League-winnaar met Liverpool, verrichte de loting. De Tsjech koppelde AZ aan Anderlecht.

Alhoewel AZ als eerste balletje uit de koker kwam, speelt Anderlecht toch thuis. Dat heeft ermee te maken dat Union Saint-Gilloise op dezelfde dag in actie komt in de kwartfinale van de Europa League en in hetzelfde stadion als Paars-Wit speelt. Dat werd voorafgaand aan de loting al aangekondigd door UEFA-baas Giorgio Marchetti. 

Mocht AZ weten door te bekeren, dan wacht in de halve finale de winnaar van het tweeluik tussen KAA Gent en West Ham United. Bij Anderlecht staat naast de in Nederland bekende Verbruggen onder meer ex-Ajacied Jan Vertonghen onder contract.

De volledige loting:
Lech Poznan - Fiorentina
KAA Gent - West Ham United
AZ - Anderlecht
FC Basel - OGC Nice

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!