Nieuws

Selectie Jong Oranje bekend: vier afvallers 'grote Oranje' naar Van de Looi

Selectie Jong Oranje bekend: vier afvallers 'grote Oranje' naar Van de Looi

17-03-2023 13:12

In navolging van het Nederlands elftal is ook de selectie voor Jong Oranje bekendgemaakt. Quilindschy Hartman, Jeremie Frimpong, Ryan Gravenberch en Kjell Scherpen zijn de afvallers bij de ploeg van Ronald Koeman die zich in het beloftenelftal mogen laten zien.

Erwin van de Looi heeft 23 spelers opgenomen voor de oefenwedstrijden die Jong Oranje gaat spelen op trainingskamp in Spanje. In San Pedro del Pinatar speelt het elftal op zaterdag 25 maart tegen Noorwegen en twee dagen laten wordt er geoefend tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië.

Naast Hartman en Scherpen zijn Devyne Rensch, Sven Mijnans, Mees Hilgers, Elayis Tavasan, Daniël van Kaam en Milan van Ewijk de andere Eredivisie-spelers die zijn opgeroepen. Jasper Schendelaar is de enige naam afkomstig uit de Keuken Kampioen Divisie in de selectie van Van de Looi.

Met onder meer Thijs Dallinga (Toulouse), Crysencio Summerville (Leeds United), Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen) en Micky van de Ven (VfL Wolfsburg) herbergt de selectie de nodige namen van spelers die uitkomen in een Europese topcompetitie. Bekijk hieronder de volledige selectie van Jong Oranje.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!