Transfernieuws

Verdedigend talent (18) verlengt bij FC Groningen: 'Wil me hier doorontwikkelen'

Verdedigend talent (18) verlengt bij FC Groningen: 'Wil me hier doorontwikkelen'

17-03-2023 12:46

Thijmen Blokzijl heeft zijn contract bij FC Groningen met twee jaar verlengd. Dat meldt de Trots van het Noorden vrijdagmiddag via haar officiële kanalen. De jonge centrale verdediger zet zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2026.

Het contract van de pas achttienjarige Blokzijl loopt in de zomer van 2024 af, maar daar worden nu dus twee jaren aan vastgeplakt. Hij geldt als een groot talent uit de eigen opleiding en geniet interesse van meerdere clubs. Samen met Radinio Balker vormt hij een ijzersterk verdedigend duo in de formatie van trainer Dennis van der Ree. Groningen maakt desondanks een zeer moeizaam seizoen door. De ploeg staat op de zeventiende plaats in de Eredivisie en vecht dus tegen degradatie.

"Ik ben niet alleen speler, maar ook supporter van deze club", aldus Blokzijl. "Van jongs af aan ging ik als jongetje met mijn opa als supporter naar de Euroborg. Ik vind het geweldig dat ik nu zelf mag voetballen in het groen-witte shirt. Daar ben ik trots op. Uit dit contract spreekt vertrouwen en waardering. Ik wil mij hier de komende jaren verder doorontwikkelen en ik geloof dat er bij deze club genoeg mensen zijn die mij daarbij kunnen helpen. Ik wil een belangrijke speler worden voor het team en de club aan successen helpen. Ongeacht de stand."

Blokzijl komt tevens al jaren uit voor de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje. Vorig jaar haalde hij de finale van het EK Onder 17, waarin uiteindelijk Frankrijk met 2-1 te sterk was.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!