Live

Lees hier de EL-loting terug: Feyenoord naar Roma, Ten Hag naar Spanje

Lees hier de EL-loting terug: Feyenoord naar Roma, Ten Hag naar Spanje

17-03-2023 12:40 Laatste update: 13:29

Feyenoord imponeerde donderdagavond door Shakhtar Donetsk met 7-1 te verslaan in de Kuip en zich daarmee overtuigend te kwalificeren voor de kwartfinale van de Europa League. Vanaf 13.00 uur wordt er geloot in het Zwitserse Nyon. VoetbalNieuws doet live verslag van alle gebeurtenissen!

Het deelnemersveld in de Europa League werd donderdagavond gereduceerd tot acht deelnemers. Meerdere Europese grootmachten zijn nog altijd in de running om zich te plaatsen voor de eindstrijd in het Hongaarse Budapest. Juventus, Manchester United, Sevilla, Bayer Leverkusen, AS Roma, Union Saint-Gilloise of Sporting Portugal zijn de potentiële tegenstanders.

Er wordt vrijdag direct doorgeloot voor de halve finale. Feyenoord weet dus na afloop van de loting precies welke route het moet bewandelen richting de eventuele Europa League-winst. Ploegen uit hetzelfde land kunnen elkaar vanaf deze fase van het toernooi 'gewoon' treffen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!