Nieuws

Feyenoord en AZ in de koker: waar en hoe laat volg je de Europese lotingen?

Feyenoord en AZ in de koker: waar en hoe laat volg je de Europese lotingen?

17-03-2023 11:45 Laatste update: 11:56

Feyenoord en AZ plaatsten zich donderdagavond voor de kwartfinales van respectievelijk de Europa en Conference League. Een dag later vinden de lotingen plaats, ook voor de Champions League! Waar en hoe laat volg je deze? VoetbalNieuws.nl dient als je agenda.

De lotingen voor de Europese competities, die worden verricht in het Zwitserse Nyon, beginnen om 12.00 uur met de kwartfinales van de Champions League. Die kun je live volgen via UEFA.com. Bayern München, Benfica, Chelsea, Internazionale, Manchester City, AC Milan, Napoli en Real Madrid zitten bij de laatste acht. Er is sprake van een open loting, waardoor ook clubs uit hetzelfde land tegen elkaar kunnen spelen.

Om 13.00 uur zijn alle Nederlandse ogen gericht op de loting van de Europa League, waaraan ook Feyenoord deelneemt. De Rotterdammers rekenden in eigen huis met 7-1 af met Shakhtar Donetsk. Een affiche tegen Juventus, Manchester United, Sevilla, Bayer Leverkusen, AS Roma, Union Saint-Gilloise of Sporting Portugal ligt in de kwartfinales in het verschiet. Het trekken van de balletjes kun je volgen via het liveblog van VoetbalNieuws en UEFA.com. Ook hier is sprake van een open loting.

Nog een uurtje later, om 14.00 uur, is het de beurt aan AZ. Zij wachten na de prachtige zege op Lazio (2-1) af wie de volgende tegenstander wordt in de Conference League. De Alkmaarders kunnen rekenen op een tweeluik tegen OGC Nice, West Ham United, RSC Anderlecht, Fiorentina, FC Basel, KAA Gent of Lech Poznan, waar oud-coach John van den Brom momenteel actief is. Ook hier is sprake van een open loting en die wordt live bijgehouden in onze blog. Je kunt tevens terecht op de website van de UEFA.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!