Nieuws

Topprestaties beloond: Kökçü, Karlsson en Idrissi maken kans op individuele prijs

Topprestaties beloond: Kökçü, Karlsson en Idrissi maken kans op individuele prijs

17-03-2023 10:56

Orkun Kökçü, Oussama Idrissi en Jesper Karlsson zijn genomineerd voor drie verschillende UEFA-awards. Het drietal Eredivisionisten leverde donderdagavond een geweldige prestatie in de achtste finales van de Europa en Conference League. Feyenoord wist met maar liefst 7-1 te winnen van Shakhtar Donetsk en AZ rekende in eigen huis af met Lazio (2-1).

Zo komt Feyenoord-aanvoerder Kökçü met twee doelpunten en een assist in aanmerking voor de titel 'Speler van de Week' in de Europa League. Daarvoor krijgt hij concurrentie van Casemiro (Manchester United), Jean Thierry Lazare Amani (Union Sint-Gillis) en Antonio Ádan (Sporting Portugal). Ook Idrissi scoorde tweemaal. Zijn tweede treffer maakt kans om 'Goal van de Week' te worden.

Karlsson maakt namens AZ kans op dezelfde award als Kökçü, maar dan in de Conference League. De Zweedse aanvaller scoorde een weergaloze treffer en gaf een assist, waardoor de Alkmaarders zich ten koste van Lazio plaatsten voor de kwartfinales. Ook de Nederlandse doelman Bart Verbruggen (RSC Anderlecht), Gift Orban (KAA Gent) en Jarrod Bowen (West Ham United) maken kans op de prijs. Karlsson is voor de tweede keer op rij genomineerd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!