Nieuws

Crystal Palace zet Vieira op straat: 'Verandering nodig om ons te handhaven'

Crystal Palace zet Vieira op straat: 'Verandering nodig om ons te handhaven'

17-03-2023 10:40

Patrick Vieira is ontslagen als trainer van Crystal Palace. Dat meldt de Londense club vrijdagochtend in een officieel statement. De ploeg is momenteel slechts drie punten verwijderd van rechtstreekse degradatie, wat de clubleiding reden gaf om de Fransman op straat te zetten.

"We hebben deze beslissing met enorme spijt moeten nemen", zo vertelt voorzitter Steve Parish. "Uiteindelijk hebben we de resultaten van de afgelopen maanden in overweging genomen en op basis daarvan voelden we dat er een verandering nodig was om ons de beste kansen te geven op handhaving in de Premier League. Vieira heeft er in ieder geval alles aan gedaan."

Crystal Palace wist onder Vieira in 2023 nog geen wedstrijd te winnen, waardoor niet alleen hij, maar de complete staf vertrekt. Hij kwam in de zomer van 2021 naar Selhurst Park en begon aanzienlijk goed. De club eindigde destijds twaalfde en bereikte eveneens de halve finales van de FA Cup. Er is nog niets bekend over een eventuele opvolger.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!