Nieuws

Nederland door winst Sporting nog niet zeker van zesde plek op coëfficiëntenlijst

Nederland door winst Sporting nog niet zeker van zesde plek op coëfficiëntenlijst

17-03-2023 07:58 Laatste update: 07:58

Nederland is door de overwinning van Sporting Portugal op Arsenal FC nog altijd niet zeker van de zesde plaats op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Het lijkt echter, mede door de zeges van Feyenoord en AZ Alkmaar, een kwestie van tijd tot deze plek wordt veiliggesteld.

Als Arsenal ten koste van Sporting de kwartfinale van de Europa League had bereikt, was de zesde plaats op de coëfficiëntenlijst een feit. Nu wordt het feest uitgesteld, maar het kan nog steeds bijna niet meer mis voor Nederland. Feyenoord haalde donderdagavond met de 7-1 zege op FC Shakhtar Donetsk immers drie punten binnen. Twee voor de overwinning en één bonuspunt voor het bereiken van de kwartfinale. AZ haalde met de 2-1 overwinning op SS Lazio twee punten binnen. Bij elkaar zijn er dus vijf punten verdiend, die worden gedeeld door vijf, het aantal clubs dat voor Nederland actief was in Europa dit seizoen. Dat betekent dat er één heel punt is binnengehaald donderdagavond. 

Mocht Benfica de Champions League winnen en Sporting de Europa League-finale bereiken, zou Portugal theoretisch over Nederland heen kunnen wippen op de lijst. Echter heeft Nederland met AZ en Feyenoord ook nog twee ijzers in het vuur.

Als Nederland de zesde plek vast weten te houden, mag de nummer twee van komend seizoen ook direct de Champions League in, terwijl de nummer drie de voorronde van het miljardenbal in mag. Bij goede prestaties van AZ en Feyenoord in de kwartfinales van de Europa- en Conference League, is de zesde plek een feit. AZ schakelde donderdagavond SS Lazio uit, terwijl Feyenoord met 7-1 won van Shakhtar Donetsk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!