Nieuws

Clasie doet AZ-boekje open: 'Zij dachten aan zondag, dat was motivatie voor ons'

Clasie doet AZ-boekje open: 'Zij dachten aan zondag, dat was motivatie voor ons'

16-03-2023 23:14

Jordy Clasie stelt dat AZ motivatie heeft geput het feit dat SS Lazio al met de volgende wedstrijd bezig was. De Italianen spelen zondag de stadsderby tegen AS Roma, en dat affiche werd in aanloop naar de wedstrijd van vanavond vaak in de mond genomen.

AZ won donderdagavond met 2-1 van Lazio, dezelfde cijfers als waar de ploeg een week terug al mee verslagen werd. Clasie genoot met volle teugen. "Er kunnen altijd beter maar als je op deze manier wint is dat volledig terecht", begint de aanvoerder voor de camera’s van Veronica. "We waren beter, creëerde veel kansen en waren veel gedeeltes van de wedstrijd de bovenliggende partij. Het was volkomen terecht."

De kwartfinales lonken nu voor AZ. Wie hebben de Alkmaarders graag als volgende tegenstander. "Als je ver wil komen moet je een beetje geluk hebben met de tegenstanders op papier. Veel hadden ons al afgeschreven, maar door deze wedstrijden tank je vertrouwen", vervolgt Clasie, die nog wat hoop putte uit uitlatingen die eerder deze week werden gedaan. "Zij dachten misschien al aan zondag, dat was voor ons ook motivatie om verder te gaan", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!